Onze favoriete pizzeria’s in Rotterdam | Tip
door Miriam · 14 november 2021
Over smaak valt best te twisten, lijkt me. Want waar in Rotterdam eet je nu de lekkerste pizza? De meningen zijn verdeeld en dat mag. Rotterdam heeft elke smaak iets te bieden. Romeins of Napolitaans, met dunne of dikke bodem, rijk of eenvoudig belegd. Wij hebben zo onze favoriete pizzeria's. In willekeurige volgorde:
1. Old scuola
De Napolitaanse pizza is mijn lievelings. En persoonlijk vind ik dat ze die bij Old Scuola het lekkerst maken. De pizzeria startte in 2012 met een foodtruck op festivals en opende in 2017 de eerste vestiging in het industriegebouw. Ik houd van de industriële look, de internationale vibe, de warme zomeravonden hier op het terras.
Achterklooster 1
3011 RA Rotterdam
06-45146127
www.oldscuola.nl
2. O’Pazzo
O’Pazzo is een begrip in Rotterdam, met name onder de Italiaanse Rotterdammers. Hier wordt de echte Napolitaanse pizza gemaakt, uitgelegd op marmer en gebakken in een houtoven. Met hoog opstaande rand van zacht deeg. Hier krijg je basilicum op je margherita, zoals het hoort. De bodem is vol, er zit smaak aan, de mozzarella druipt op de juiste manier. We komen hier graag, en soms halen we af.
Mariniersweg 90
3011 NV Rotterdam
Tel.: 010-2827107
www.opazzo.nl
3. La Pizza
Op het westelijk handelsterrein zit een van de betere pizzeria's. Voor een Romeinse tafelgenoot maken ze er de pizzabodem iets te dik, voor de Napolitanen iets te dun. De toppings zijn heerlijk: vers, smaakvol en in de juiste verhouding tot het deeg. De aankleding is onopgesmukt, in de open keuken staat een houtoven. Ook hier geen oregano maar basilicum op de margherita. Je kunt er kiezen tussen klein en groot, dat vind ik een pluspunt. In juni openen de eigenaren een vestiging in Blijdorp, technisch gezien bij ons in de straat!
Scheepstimmermanslaan 21
3016 AD Rotterdam
Tel.: 010-2417797
www.lapizza.nl
4. Sugo
Sugo bracht het Romeinse concept van pizza al taglio naar Rotterdam: kleine stukjes pizza die van een grote bakplaat worden gesneden. In Rome kies je zelf de grootte en betaal je per gram, hier is het idee aangepast aan de Nederlandse markt: elk stuk is even groot en je weet precies wat je ervoor betaalt. Het biologische pizzadeeg rijst minsterns 72 uur en de toppings zijn verser dan vers. Daarmee bewijst Sugo dat pizza ook gezond kan zijn. Sugo zit ook in Amsterdam en heeft twee vestigingen in Rotterdam.
Aert van Nesstraat 20 (en: Westblaak 87)
3012 CA Rotterdam
Tel.: 010-2374520
www.sugopizza.nl
5. Very Italian Pizza
VIP voelt een beetje als een fastfoodketen. Er is veel ruimte en een snelle bediening. De smaak van de pizza hangt af van de dienstdoende pizzabakker, maar is over het algemeen goed. Italianen komen hier omdat er altijd plek is, de pizza niet veel kost en niet geheel onbelangrijk: de keuken tot laat open is. Er is ook een vestiging in Den Haag.
Blaak 31
3011 GA Rotterdam
Tel.: 010-4048288
www.veryitalianpizza.nl
6. De pizzabakkerij
We hebben ook onze vaste thuisbezorgadres voor luie pizza-avonden in eigen huis. Dan bestellen we de Napolitaanse pizza's van de Pizzabakkerij in Overschie. In deze pizzeria kun je ook heel fijn tafelen, en is voor ons redelijk in de buurt. Pizza's die thuisbezorgd worden verliezen altijd wel wat smaak en charme, maar soms moet het gewoon. En deze pizza's komen gelukkig van niet heel ver, dus we krijgen ze nog enigszins warm.
Burgemeester Baumannlaan 165A-167
3042 AD Rotterdam
Tel.: 010-7603151
www.pizzabakkerij.nl